Må rekruttere flere folk etter at de landet storkontrakt

Salgssjef Ingunn Folberg, styreleder Arild Sæther og administrasjonssjef Anders Sæther ser på det som en stor mulighet for firmaet at de har fått oppdraget med å holde datasenteret på Heggvin rent og støvfritt.


– Betyr veldig mye for oss

Selskapet fikk kontrakten med å stå for renholdet på det nye datasenteret til Green Mountain på Heggvin. Det gir jobb til 17 til 20 personer.

På Heggvin er tre gedigne datahaller i ferd med å bygges. Den første er ferdig, og kunden som er det globale techselskapet TikTok er i ferd med å flytte inn sitt utstyr.

Hver hall har en grunnflate på 4.200 kvadratmeter, og er i tre etasjer.

Det er regulert for to haller til, men når de skal bygges er ikke avklart.

Familiebedrift

Hallene krever omfattende teknisk vedlikehold, og ikke minst rengjøring av mange tusen kvadratmeter golvflate.

Og det siste er det Østlandske rengjøring AS som skal ta seg av.

CBRE, som skal levere driftstjenester på datasenteret, har inngått avtale med rengjøringsfirmaet som har en stor avdeling i Innlandet. Deres 52 ansatte lokalt gjør renhold for bedriftskunder på flere lokasjoner i Innlandet.

Østlandske rengjøring er et familieeid selskap med historie tilbake til 1964. Omsetningen har de senere årene ligger på rundt 100 millioner kroner.

Dagens eier og styreleder Arild Sæther tok over bedriften etter sin far, og har med seg salgssjef Ingunn Folberg og sønnen Anders som i dag er administrasjonssjef i virksomheten til intervjuet med HA.

Arild Sæther tok over virksomheten etter faren sin, som etablerte Østlandske rengjøring helt tilbake i 1964. Selskapet har 52 ansatte i Innlandet, med kontrakten på Heggvin blir det flere.  *** Local Caption *** Arild Sæther tok over virksomheten etter faren sin, som etablerte Østlandske rengjøring helt tilbake i 1964. Selskapet har 52 ansatte i Innlandet, med kontrakten på Heggvin blir det flere.

FAMILIEBEDRIFT: Arild Sæther tok over virksomheten etter faren sin, som etablerte Østlandske rengjøring helt tilbake i 1964. Selskapet har 52 ansatte i Innlandet, med kontrakten på Heggvin blir det flere. Foto: Eli J. Haugen

Nye arbeidsplasser

CBREs Petter Vold sier at de har hatt en konkurranse ute i markedet om renholdet på Heggvin. Den var det Østlandske rengjøring som kom best ut av.

– Vi har sett etter en partner som greier å snu seg raskt rundt når det skjer endringer i behov, og vi mener Østlandske er en slik partner, sier Vold.

Ingen av partene vil snakke om hva kontrakten er verdt i kroner og øre, men Folberg i Østlandske sier at de anslår at den vil gi arbeid til mellom 17 og 20 personer hos dem.

De er allerede i gang med å rengjøre Green Mountain og CBRE’s operations kontorbygg på Heggvin. Den første datahallen settes i drift på nyåret.

Følger tariffavtalen

Østlandske rekrutterer ansatte fortløpende, og Folberg sier at de vil ha bruk for flere folk etter at de landet denne kontrakten.

Så gir kontrakten også mulighet til å øke stillingsbrøker på folk som allerede jobber i Østlandske.

– Kontrakten på Heggvin betyr veldig mye for oss, og gir oss anledning til å bygge en langsiktig relasjon med en kunde med store ambisjoner. Vi er ikke blant de største i bransjen, men vi er opptatt av ordnede forhold. Vi har tariffavtale og er medlem i NHO, sier Arild Sæther.

– Jeg er stolt over at vi har greid å lande dette prosjektet. Vi blir vist en stor tillit, sier Folberg.

Fra venstre regiondirektør Are Koppang i Green Mountain, Petter Vold i CBRE, salgssjef Ingunn Folberg, styreleder Arild Sæther og administrasjonssjef Anders Sæther, alle i Østlandske rengjøring AS.  *** Local Caption *** Fra venstre regiondirektør Are Koppang i Green Mountain, Petter Vold i CBRE, salgssjef Ingunn Folberg, styreleder Arild Sæther og administrasjonssjef Anders Sæther, alle i Østlandske rengjøring AS.

LANDET KONTRAKT: Fra venstre regiondirektør Are Koppang i Green Mountain, Petter Vold i CBRE, salgssjef Ingunn Folberg, styreleder Arild Sæther og administrasjonssjef Anders Sæther, alle i Østlandske rengjøring AS. Foto: Eli J. Haugen

Strenge krav

Så er det ikke snakk om renhold av en hvilken som helst kontorarbeidsplass på Heggvin, som blir Europas største colocation datasenter.

På datasenteret er det klare standarder for luftfuktighet, partikkelinnhold i lufta, mye elektronikk og kabling. Og så er det strenge krav til sikkerhet og taushetserklæringer.

– Det er omfattende krav til renholdet fra vår og kundens side. Vi synes det er viktig at satsingen på Heggvin gir tilbake til lokalt næringsliv, sier Vold.

De jobber også med andre kontrakter med lokale bedrifter.

I rute med årsverk

Green Mountain har forpliktet seg til at satsingen på Heggvin skal generere 350 faste årsverk når alle de fem hallene står ferdige.

Are Koppang er regiondirektør i Green Mountain, som er utbygger på Heggvin.

– Det er gledelig å få på plass kontrakten med Østlandske. Den er en av flere kontrakter med små og store lokale bedrifter som er en del av ringvirkningene av etableringen. Når det gjelder de 350 årsverkene vi har forpliktet oss på ved full drift, så er vi godt i rute, sier Koppang.

Del dette

Andre artikler