Derfor bør din bedrift ha jevnlig tekstilrens

Tekstil kan være så mangt. Det er tepper og matter, både løse og fastmonterte. Tekstiler er også gardiner, stoltrekk og møbler. Alle typer tekstiler burde renses regelmessig for å forlenge livsløpet, senke vedlikeholdet og forbedre luftkvaliteten i lokalene.

Det er mange fordeler med rene tekstiler på arbeidsplassen

Tepper, tekstiler og møbler er positivt for arbeidsmiljøet, og bidrar både til trivsel og gode arbeidsforhold. Tepper og matter i kontorlandskapet demper akustikken i rommet, og gir bedre arbeidsmiljø for de ansatte. Teppegulv sparer på varmen, og gir lavere energikostnader. Det er dekorativt, og gir et mykt underlag som er bedre å stå og bevege seg på i forhold til glatte gulv. Bruk av tekstiler vil også forlenge livsløpet til gulvet i din virksomhet. I inngangspartier, hvor flere går inn og ut i løpet av dagen, vil matter kunne beskytte gulvet fra slitasje. 

Regelmessig rens er avgjørende for tekstilets funksjon 

Det er mange gode grunner til å ha gulvmatter og tekstiler i din virksomhet, men for at tekstilene skal ha en hensikt er det er avgjørende at disse også renses regelmessig. Støvpartikler og smuss kan sette seg i tekstiler, og spres ut i rommet. Teppegulv kan i noen tilfeller fungere som et depot for inneklimaforurensing i form av allergener, støvpartikler og biologisk forurensning. Dette kan føre til irriterte slimhinner, og for de med astma og allergier kan støvpartiklene gi reaksjoner. Tekstiler kan også være kilde til lukt, dersom det ikke rengjøres skikkelig og regelmessig. 

En annen god grunn til å jevnlig rense tekstilene i din virksomhet er at støvpartikler i lufta kan gå inn i elektronikk og forverre dens funksjoner. Datamaskiner, luftfilter, vifter og lignende burde være støvfritt for å fungere optimalt. 

Å investere i teppe- og tekstilrens er med andre ord en lønnsom investering for deg og din bedrift. 

Les mer om teppe- og tekstilrens her.

Vi tilbyr grundig rens av alle typer tekstiler 

Østlandske Rengjøring har lang erfaring som leverandør av komplette renholdstjenester, og kan utføre profesjonell og grundig rens av alle typer tekstiler som ivaretar inventaret på best mulig måte. Har du matter som trenger en god rens, eller ønsker du å skaffe matter i inngangspartiet til din virksomhet? Østlandske Rengjøring tilbyr matteløsninger til din bedrift. Vi samarbeider med leverandører av gulvmatter, og kan formidle matteservice til bedrifter på Østlandet. Vi kan også tilby logomatter til ditt inngangsparti. Send oss din logo, så trykker vi opp mattene for deg. 

Les mer om våre matteløsninger her.

Ta kontakt med Østlandske Rengjøring 

Har du tekstiler, matter eller møbler som har behov for en grundig rens? Ta kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende samtale på telefon 64 00 64 30 eller bruk vårt kontaktskjema.

Del dette

Andre artikler